Bilder från Filippinerna

Vi säljer bilder från Filippinerna och Sydostasien. Här kan du se några exempel. Se fler bilder från Filippinerna på vår sida på Flickr.com.

Diniwid beach, Boracay island.

Diniwid beach, Boracay island.

Om Filippinerna

Filippinerna (Pilipinas) är ett land i Sydostasien i västra Stilla havet. I norr över Luzonsundet ligger Taiwan. Västerut över Sydkinesiska sjön ligger Vietnam. Suluhavet i sydväst ligger mellan Filippinerna och ön Borneo och i söder skiljer Celebessjön landet från andra öar i Indonesien. Landet gränsas i öster av Filippinska sjön. Dess läge vid Eldringen och dess tropiska klimat gör Filippinerna utsatt för jordbävningar och tyfoner men har också utrustat landet med naturresurser och gjort det till ett av de rikaste områdena av biologisk mångfald i världen. Med en arkipelag som består av 7107 öar delas Filippinerna in i tre geografiska regioner: Luzon, Visayas och Mindanao. Dess huvudstad är Manila.

Sinulog festival, Cebu city,

Sinulog festival, Cebu city,

Med en uppskattad befolkning på omkring 94 miljoner människor är Filippinerna världens 12:e folkrikaste land. Ytterligare 11 miljoner filippiner bor utomlands. Flera etniciteter och kulturer finns på alla öar. Under förhistorisk tid var negritos några av arkipelagens äldsta invånare. De följdes av successiva vågor av austronesiska folkslag som förde med sig influenser från malajiska, hinduiska och muslimska samhällen. Handel introducerade kinesiska kulturella influenser som förblir än i dag.

Cebu city kids.

Cebu city kids.

White beach, Boracay,

White beach, Boracay,

Alla bilder från Filippinerna är tagna av Anders Thorsell.

< Tillbaka till sidan Asien