Bilder från Kirgizistan

Vi säljer bilder från Kirgizistan. Se fler bilder från Kirgizistan. Kirgizistan har en otroligt vacker och orörd natur. KG är ett litet bergsland i Centralasien.

Man in national hat, Bishkek. www.ffaphoto.com

Man in national hat, Bishkek. www.ffaphoto.com

Ofta kallas landet för Centralasiens Schweiz” och dess bergiga landskap erbjuder många spännande sevärdheter att utforska. Här finns perfekta trekking- och campingmöjligheter.

Ala-Archa National park.

Ala-Archa National park.

Kirgizistan är en oexploaterad destination, även om landet har mycket att erbjuda för den som söker spektakulära vyer! Mer än 80 procent av landet består av berg, dalar, ljusblå sjöar och glaciärer som skapar en alpliknande skönhet. 

Miss Tourism Kyrgyzstan.

Miss Tourism Kyrgyzstan.

De höga bergen omfattar fem av världens tolv högsta toppar. Befolkningen är en rik blandning av Kirgizistanier (65 procent), uzbekistanier, ryssar och över 30 andra stammar och nationaliteter.

Landet erbjuder sina besökare perfekta trekking- och campingmöjligheter. Den isblåa sjön Issyk-Kul är den näst största bergsjön i världen efter Titicacasjön. Dess skönhet med de omgivande bergen och glaciärerna är spektakulär.

Längs gränsen till Kina dominerar bergskedjan Tian Shan som är täckt av snö större delen av året. Här är den högsta toppen Pik Pobedy på 7 439 meter över havet. Resten av landet består av andra bergskedjor åtskilda av dalgångar. I sydväst finns Ferganadalen där floden Syr-Darja rinner mot Uzbekistan. Medan klimatet är subtropiskt i Ferganadalen råder kontinentalt klimat i norr med stora skillnader mellan vinter och sommar.

< Tillbaka till sidan Asien